Filminformation

Quislings sista dagar

Drama | Biljettpris 120 kr | Från 15 år | Speltid ej angivet
Kommande föreställningar:
söndag 27 oktober 19:00
onsdag 30 oktober 19:00
Biljettpris:
Åldersgräns:
Längd:

120 kr
Från 15 år
Ej angivet
Språk:
Textning:
Filmbolag:
No.
Svenska

Efter fem år tar Tysklands ockupation av Norge slut den 8 maj 1945. Återuppbyggnaden av nationen kan börja, men först måste det sista kapitlet skrivas. I en mörk cell på Akershus fästning sitter mannen som begått det största förräderiet av alla; Vidkun Quisling.

Nu ska han ställas till svars för sina handlingar och de grymheter som nazismens ideologi ledde till. Men först ska han möta själasörjaren och prästen Peder Olsen. Kan prästen, som själv är märkt av krigets brutalitet, hjälpa mannen som var förtrolig med Hitler, att finna själslig frid? Är landsförrädaren med grandiosa idéer om sig själv kapabel att ångra sig?

Erik Poppe (Kungens val, Utvandrarna) har regisserat efter ett manus av Anna Backe-Wiig och Siv Rajendram Eliassen. I rollerna ser vi Gard B. Eidsvold, Anders Danielsen Lie, Lisa Loven Kongsli och Lisa Carlehed.

Quislings sista dagar har svensk biopremiär 20 september 2024.

Distributör: SF Studios

Odéon Bio i Bengtsfors är ett Kulturhus som fylls med Film, Teater, Musik, Dans och föreningsverksamhet. Huset ägs och drivs av Lokalföreningen 2176 Klipprosen av IOGT-NTO
© Copyright 2016 - Odéon Bio & Teater - All Rights Reserved
En website av Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram